A-Z Solutions мобилни палетни стелажи

 

Мобилни палетни стелажи са с особено висок капацитет на съхранение. Мобилните палетни  стелажи се преместват заедно като блок и се обслужват като стационарни палетни стелажи, но предимството им е, че имат нужда само от един коридор в целия блок. За да преместите даден мобилен палетен стелаж трябва да натиснете само желания бутон на устройството пред стелажа, за да се отвори дадения коридор. Натискането на бутона става ръчно или чрез избор от дистанционно от мотокариста, което има предимство в това, че коридорът е вече отворен в момента когато мотокара е достигнал желания стелаж.

Мобилните стелажи могат да бъдат и леки палетни системи и такива с височина до 12 метра и с дължина на количка до 50 метра.

Електрическото функционирането на тези системи е, разбира се, оборудвано с подходящи предпазни устройства, като фотоклетки за движение и механизъм за аварийно спиране.

Мобилни стелажи – спецификации

Мобилни палетни стелажи обикновено имат много високи натоварвания. Поради това е препоръчително на време да се изясни състава на пода и да се обсъди монтажа на релсите върху подходяща основа. Много важни моменти, които трябва да се изяснят  и проверят преди началото на инвестицията.

Този тип стелажи е много подходящ при ниски складове, където може да се постигне до 100% по-голям капацитет в сравнение при използване на статични палетни стелажи.

Често се използват мобилни палетни стелажи в хладилни и фризерни помещения, където в допълнение увеличените разходи за строителство и оперативните разходи са включени като амортизационен фактор за инвестицията.

Аксесоари, като, например: дистанционно отваряне на коридорите, улесняват бързото достигане до точния коридор в който се намира нужната стока. Не е необходимо шофьорът на складовата техника да слиза от нея и да отива към всеки един от стелажите за да оперира ръчно бутоните за отваряне на коридорите.0

Повече информация? Телефон: +359 (2) 8921 680 или office.bg@a-z-solutions.eu

СВЪРЖЕТЕ СЕ С ЕКИПА НА A-Z SOLUTIONS

Контакти