Архив

Фиксирани и мобилни архивни стелажи от AZ Solution

AZ Solutions предлага ефективно архивиране на документи. С нашето голямо разнообразие от архивни стелажи е гарантирана оптимална организация на вашите документи.
В днешно време, въпреки нарастващата цифровизация на подаване на документи, е важно и съхранението на оригиналите. Чрез нашият десетилетен опит ние можем да се погрижим за Вашите индивидуални нужди и да предложим персонализирани решения за архивиране.

За мобилните стелажи са изпълнени следните изисквания за безопасност и функционалност:

  1. Релсите са сглобяеми. Не се допускат заварки (заради деформация на метала, получена при високото нагряване).
  2. Широчината на релсите е 60мм. и височина е 14мм (с цел да се преразпредели нормално натоварването). Недопустимо е метални пластини с дебелина от по 4-5мм да се използват за релси.
  3. Подвижните колички са снабдени с колела. Не се допуска лагери да се използват като колела. Диаметърът на колелата е 120мм за да гарантира плавно преместване на количката със стелажа.
  4. Движението на стелажите става ръчно посредством верижен механизъм. Всяка една система да има по една съпътстваща верига към водещата релса. Прави се с цел да се осигури плавно преместване на стелажа, независимо колко от модулите са натоварени и дали съседният е празен или не. В противен случай може да се получи усукване на стелажа и дори излизане на стелажа от релсовия път.

 

Веригата в пода спомага и за допълнителна сигурност и за ограничаване на възможността за преместване на мобилните стелажи от собственото им тегло или от слягане на бетоновата плоча под тях.

Специфичната форма на сцепление между вдлъбнатото колело и изпъкналата релсата предотвратява възможността на стелажа да излезе от релсата. Тази система, не случайно се използва при влаковите композиции.

5. Рамките са пълностенни. Изработени са от един лист ламарина, без съставни елементи, което предотвратява опасността от  пропуски при свързването им. Те са изцяло праховобоядисани, дори и в огъната си част (с цел да се избегне последваща ръжда, тръгнала от небоядисани, вътрещни части)

6. Има диагонално укрепване, което е противоземетръсно.

7. Има бутони за блокировка на всеки мобилен стелаж с цел предотвратяване преместването на стелажи ако има даден човек в коридора.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С ЕКИПА НА A-Z SOLUTIONS

Контакти